De gezonde keuze

3 augustus 2017

Door: Brenda Dekkers

Dagelijks worden we verleid om sterk bewerkt voedsel te eten. Via reclame, maar ook omdat het zo lekker makkelijk is en overal te krijgen. Onbewerkt voedsel is eerder uitzondering dan regel. Maar het tij is aan het keren. Steeds meer mensen delen hun passie voor puur eten. Zoals bio-boerin Shaula Tak; als ze het over groenten heeft, gaan haar ogen stralen.

Op een half uur rijden van Rotterdam ziet de wereld er heel anders uit. Geen haast, stof en supermarkten, maar mooie luchten boven groene weiden, tractoren en stalletjes met eieren langs de kant van de weg. Daar, in de Hoeksche Waard, ligt Hoeve Doelwyck, een statige boerderij van meer dan 400 jaar oud. De (schoon-)familie van bio-boerin Shaula Tak teelt er al een eeuw lang graan, aardappels, groenten en fruit. De boerderij mag er dan ouderwets gezellig uitzien, Hoeve Doelwyck is een modern bedrijf. Met een missie: zoveel mogelijk mensen laten genieten van de smaak en gezondheidsvoordelen van biologische landbouwproducten.

Elke tuinboon, biet of paksoi in de grote moestuin kan daarom op de persoonlijke aandacht van Shaula rekenen. En haar enthousiasme voor koken met biologische producten is aanstekelijk. Dat blijkt wel uit het groeiende aantal klanten van haar Bio aan huis- foodbox en webshop.

www.bioaanhuis.nl

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.

Bronnen en achtergrond informatie
Voor dit artikel is gebruik gemaakt van de artikelen De ontspoorde stofwisseling van fleur Kortekaas, Inleiding op MetS van Jochem Bögemann MSc, Voeding bij Metabool Syndroom van Tanja Visser en De verstoorde stofwisseling bij MetS van Peter Voshol, allen verschenen in OrthoFyto 2017/1.

Kijk op keerdiabetesom.nl voor meer inspiratie en programma’s. Daar is ook de documentaire Keer Diabetes Om te zien. Op hoewordje100.nl zijn de afleveringen van het gelijknamige tv-programma te zien, met recepten en blogs.