In deze editie staat onder andere een mooi artikel van Brenda Dekkers over ‘Winst van onbewerkt eten, de gezonde keuze’.

Column: Ik weet het ook niet, door Brenda Dekkers
Column: Overvolle moestuin, door Annerieke Cooiman-Laar
Winst van onbewerkt eten, de gezonde keuze, door Brenda Dekkers
Als iemand die je kent kanker krijgt, door Mira Kers
Op een natuurlijke manier je cholesterol verlagen, door Fleur Kortekaas
Ayurveda, door Geeske Lanting
Column: Hart op de tong, door Ramona van Silfhout
Recept: Zomerse salade van sperziebonen met fusilli van linzen, door Shaula Tak

L’even 4/17
Ellen Vunderink

Grijs in plaats van blauw

Natuurlijk droomden we van een strakblauwe lucht en stralende zon voor de cover van deze zomereditie. Maar het was anders. Het stormde, het regende en de lucht was grijs. Mijn zorgen over de uitstraling van deze cover verloren al snel van de wijze stem in mijn hoofd die zei: ‘walk your talk, accepteer het leven precies zoals het is.’ Deze aanmoediging had ik nodig om de regen en de storm te ‘omarmen’. Al snel kreeg ik oog voor al het moois om mij heen. De prachtige, landelijke omgeving en ons vrolijke model. Ze lachte en sprong zich warm, en was ons zonnetje voor de grauwe hemel. En we hebben een cover die precies zo echt, betrouwbaar en integer is als de hele inhoud van L’even!

De foto’s maakte we bij Shaula Tak-Hendriks, bioboerin in de Hoeksche Waard. Journalist Brenda Dekkers interviewde haar voor deze editie van L’even – over natuurlijk gezond zijn. Shaula’s missie is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de smaak en gezondheidsvoordelen van biologische landbouwproducten. Het enthousiasme van Shaula is aanstekelijk. Zo aanstekelijk dat ik de afgelopen weken overuren in mijn keuken heb gemaakt. Op haar site Bio Aan Huis vond ik namelijk tientallen recepten die het uitproberen meer dan waar waren. Ik kan ze je aanraden!

Ayurvedisch arts Alaknanda Rao vertelt in deze L’even waarom zij dertien jaar geleden haar eigen praktijk in Nederland opende: ‘Ayurveda heeft het westen echt iets te bieden. Je hoeft niet ziek te zijn om naar een Ayurvedisch arts te gaan, een belangrijk deel van de Indiase gezondheidsleer richt zich juist op het voorkomen van ziektes. Leefwijze en voeding spelen hierbij een belangrijke rol.’ Dit maakt de cirkel rond. Net als Shaula en de redactie van L’even deel Alaknanda de visie dat gezonde voeding een belangrijke voorwaarde is om gezond te zijn en te blijven.

We hopen dat L’even je weer inspiratie geeft voor natuurlijk gezond zijn!

handt. ellen