Verminder straling in je huis

14 oktober 2016

Alles is energie. Niet alleen in ons lichaam, maar ook in onze woning lopen energiebanen. In deze tijd van draadloze apparaten, zendmasten en mobiele netwerken, komen er allerlei ‘vreemde’ energieën onze woning binnen die onze energiebalans behoorlijk kunnen verstoren.

Woonbioloog Thijs Tjaden, van origine elektricien, onderzoekt al jarenlang woningen en hun woonomgeving op verstorende eigenschappen. Een hele klus, zeker nu onze honger naar draadloze toepassingen groot is en er steeds meer ‘snelle’ apparaten bijkomen. Het werk van een woonbioloog is dan ook complex. Iedere energiebaan dient apart opgespoord te worden om vervolgens onschadelijk te worden gemaakt. Dit gebeurt onder andere door het plaatsen van ‘ont-stoorders’. Om een goede en complete indruk te krijgen van de bestaande energie in een ruimte, maakt Thijs gebruik van zowel de natuurkundige aanpak als van een meer spirituele of energetische benaderingswijze, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de wichelroede, pendel, biosensor of de Lecher-antenne en het eigen lichaam in te zetten als instrument.

Een stukje historie
Aan het begin van onze jaartelling was er nog volop ruimte om woningen te bouwen. Nederzettingen ontstonden vaak op praktische plekken, langs meren en rivieren. Voordat er een huis gebouwd werd, lieten onze voorouders een kudde schapen gedurende een langere periode op een kavel rondlopen. Na verloop van tijd werden de schapen geslacht. Wanneer zij in de ingewanden te veel afwijkingen constateerden, werd er op die kavel geen woonhuis gebouwd. Zo simpel ging dat. In de tijd waarover we nu spreken, waren er natuurlijk nog helemaal geen zendmasten, 3- of 4G-netwerken, babyfoons en draadloze apparaten. Deze onderzoeksmethode was er puur op geënt om de invloed van kosmische- en aarde-energieën in kaart te brengen. Toch wist men toen al dat sommige stukken land gewoon niet geschikt waren voor huizenbouw. Noem het ervaring of intuïtie.

Energie in je huis harmoniseren

Lacherig over aardstralen
In de afgelopen eeuwen zijn wij mensen steeds verder van de natuur af geraakt en nauwelijks meer in staat te voelen of bepaalde plekken goed voor ons zijn. Voor dieren daarentegen werkt het heel anders. Een hond zal van nature nooit op een belaste plek gaan liggen. Veel boeren bevestigen ook dat hun koeien sommige stukken land gewoon mijden.
Thijs: ‘Zodra ik over aardstralen begin, wordt er toch vaak wat lacherig gedaan. Maar als ik vervolgens vertel dat ik in staat ben om straling veroorzaakt door onder andere zendmasten te meten, raken mensen toch vaak nieuwsgierig. Al is er ook een groep die er vooral sceptisch tegenover staat. ‘Geloof je nou echt dat zo’n beetje straling invloed op ons heeft?’ Ja, dat geloof ik, al heeft niet iedereen er direct last van en zijn het vaak gevoelige mensen die klachten ervaren.’

Wanneer schakel je een woonbioloog in?
Mensen nemen contact op met een woonbioloog als ze in een bepaalde ruimte gezondheidsklachten of slaapproblemen ervaren. Vaak gaat het hierbij om een woonhuis, maar steeds vaker kiest men er ook voor om de energie in kantoren en praktijkruimten (preventief) te meten en waar nodig te bio-saneren, simpelweg omdat mensen daar een groot gedeelte van de dag vertoeven en zich prettig willen voelen. Maar wat is je niet prettig voelen? En wanneer heeft dit mogelijk iets met energie van doen?
Thijs: ‘Ik zal je ter verduidelijking een overzichtje geven van de meest gehoorde klachten:
‘Sinds ik een nieuwe woning heb, slaap ik slecht. Nadat we een alles-in-één-abonnement hebben afgesloten, duurt het zo lang voordat ik in slaap val. Zou het iets met het draadloze modem te maken hebben? Sinds we het bed verplaatst hebben, doe ik geen oog meer dicht. Ik weet niet waarom, maar we zitten nooit in de woonkamer. Zodra ik in deze (kantoor)ruimte kom, krijg ik hoofdpijn.’
Thijs: ‘Het is voor mij als woonbioloog niet altijd eenvoudig om vast te stellen of bovengenoemde klachten veroorzaakt worden door iets in of buiten de woning. Ik ken praktijkvoorbeelden genoeg waarbij de oorzaak aanvankelijk in de directe leefomgeving gezocht werd, terwijl daar eigenlijk niets gewijzigd was. Tijdens mijn metingen kwam ik er dan achter dat er recentelijk zendmasten in de woonplaats geplaatst waren die een groot elektromagnetisch veld uitstralen. Maar, het is ook vaak een optelsom van meerdere factoren. Die zendmast op een paar kilometer afstand, plus een looptelefoon met een moederstation in de woning dat continu signalen uitzendt en een router die de boel flink in de war brengt. Dat betekent niet één maar meerdere verstoorders die lekker tegen elkaar in werken. En wat dacht je van een bluetooth-verbinding? Veel mensen klagen over hoofdpijn zodra ze met een draadloos toetsenbord werken. Niet gek, als je bedenkt dat bluetooth praktisch dezelfde frequentie gebruikt als een magnetron.
Dat mensen helemaal niet op de hoogte zijn van de invloed van straling blijkt wel uit het feit dat veel jonge ouders een babyfoon onder het wiegje van hun pasgeboren baby plaatsen en die hele dagen en nachten aan laten staan; een apparaat dat de energie in een babykamer enorm kan verstoren en van invloed kan zijn op het slaapgedrag.’

Sommige stukken land zijn gewoon niet geschikt
voor het bouwen van huizen

Spanningsvrij slapen
Een woonbioloog kan een woningonderzoek bij je doen om na te gaan waar de elektrische velden zich bij jou in huis bevinden. Uit zo’n meting kan bijvoorbeeld naar voren komen dat de waarde rondom je bed te hoog is. Wanneer een lichaam zich in zo’n elektrisch veld bevindt, zal het zelf ook deel worden van dit elektrische veld, dit noemen we lichaamsspanning. Dit kan zeker gevolgen hebben voor de nachtrust. Naast het bio-saneren van de woning door een woonbioloog zou je zelf eens kunnen beginnen met het verwijderen van alle stekkers rondom het bed, dat zijn er vaak best veel. Denk maar eens aan dat leeslampje op het nachtkastje, de elektrische wekker, een mobiele telefoon vlakbij het hoofeinde die ook nog eens ’s nachts wordt opgeladen of de stekker van het elektrische bed. Voor wie erg gehecht is aan bovenstaande apparaten, er bestaan ook alternatieven: een netvrijschakelaar voor het bedlampje, een batterijwekker, het opladen van de mobiel buiten de slaapkamer en het elektrisch verstelbaar bed of waterbed voorzien van een uitschakelaar. Indien de waarde van het elektrische veld na bovenstaande maatregelen nog te hoog is, dan kan er ook voor worden gekozen om tijdens de nacht één of meer groepen uit te zetten. Dit kan handmatig, maar ook door middel van een netvrijschakelaar. Hierdoor kan je in ieder geval spanningsvrij slapen!

OHRB
Thijs: ‘Op dit moment plaats ik in veel huizen de door mij zelf ontwikkelde OHRB, wat staat voor Optimal Harmoniser for Restoring Balance. De OHRB is een klein vierkant kastje waarin kristallen zijn verwerkt. De OHRB plaats je in het stopcontact. Via het elektriciteitsnet verspreidt de kristalenergie zich: het brengt via de muren een bepaalde resonantie tot stand waardoor de energie in iedere kamer van de woning harmonieus wordt en blijft. Het resultaat is verbluffend en al veel mensen hebben baat bij de OHRB. Dit betekent niet dat de apparaten in huis dan geen invloed meer op ons hebben. Wanneer er in de woning een scala aan zenders staat, zoals een draadloze wifirouter, een dect telefoon, een draadloze muziekinstallatie en een paar smartphones zal de energie voortdurend verstoord worden. Alle apparaten de deur uitdoen zal voor veel mensen geen optie zijn. Maar de boel eens goed onder de loep nemen, voor alternatieven kiezen en tijdens de nacht alle stralende apparatuur uitzetten, is al een grote stap voorwaarts.’

www.woonbiologie.nl

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.