Seks is leuk!

13 februari 2017

Door: Natasja Bijl

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders minder frequent seksueel contact hebben dan vijftien jaar geleden. Wat is er aan de hand? Zijn we te vermoeid om na een dag hard werken nog aan seks te denken, laat staan het te doen? Verspillen we al onze energie aan het beklimmen van de carrièreladder en het grootbrengen van ons kroost? Of zijn we de verbinding met onszelf en onze partner kwijt waardoor het tussen de lakens bekoelt?

De manier waarop je naar seks kijkt, heeft alles te maken met de inprentingen uit je jeugd

Psychodynamisch therapeut Marijke Brouwers is gespecialiseerd in het werken met vrouwen met hormoongerelateerde klachten zoals premenstruele dysfore stoornis (PM(D)S), polycysteus ovarium syndroom (PCOS), fertiliteitsproblematiek en problemen met de overgang. In haar eigen praktijk en in Vrouwenpoli Boxmeer, begeleidt ze cliënten bij het onder andere bewust aanspreken van hun vrouwelijke energie. Het onderwerp seks en het hebben of juist het ontbreken van een bevredigend seksleven komt daar vaak ter sprake.

Vrouwelijke energie
Marijke: ‘Wat ik zie is dat veel vrouwen de lat behoorlijk hoog leggen voor zichzelf door zowel voor het gezin te zorgen als carrière te maken. Voornamelijk dat bergen werk willen verzetten en niet onder willen doen voor mannelijke collega’s vergt daadkracht, een mannelijke energie. Die creërende kracht is de tegenhanger van de vrouwelijke energie, die juist zacht is en voor innerlijke rust staat. Sommige vrouwen zijn, zonder dat ze het zelf weten, zo erg doorgeschoten in hun daadkracht dat het bekkengebied compleet op slot zit.’

www.intoflow.nl
www.vrouwenpoliboxmeer.nl

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.