Pluk de nacht voor een goede gezondheid

17 februari 2017

Door: Anna Myrte Korteweg

Na een lange week hard werken, wil je maar één ding: vroeg naar bed. Voor je gaat slapen, besluit je om nog eventjes de laatst binnengekomen mailtjes te checken. En voordat je het weet, ben je zo maar een uur verder. Je hebt inmiddels honger gekregen en eet een broodje. Als je dan eindelijk om klokslag middernacht in bed ligt, beantwoord je nog een paar urgente WhatsAppjes. Kan makkelijk. Want je hoeft morgen pas rond achten op te staan. En acht uur slapen is toch ruimschoots voldoende. Of niet?

Voldoende rust is noodzakelijk voor een goede weerstand

Volgens de Vlaamse osteopaat Thomas D’havé is een juist dag- en nachtritme – oftewel bioritme – cruciaal voor een goede gezondheid. En dat gaat veel verder dan een minimum aantal uren slaap per nacht. D’havé behandelt veel topsporters met blessureklachten en kijkt daarbij stelselmatig naar het bioritme van zijn cliënten. Naast osteopaat is D’havé ook medeoprichter van het opleidings- en behandelcentrum KPNI België. KPNI staat voor klinische psycho-neuro-immunologie, een behandelvorm die zich richt op de invloed van voeding, beweging en stress op de hersenen (psycho), het zenuwstelsel (neuro) en het afweersysteem (immunologie).

Lichaamsfuncties worden op verschillende manieren beïnvloed door je bioritme, zo legt D’havé uit. Veel klachten worden veroorzaakt doordat we ons in de avond teveel gedragen alsof het dag is.

www.thomasdhave.com
www.kpnibelgium.com

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.