Op een natuurlijke manier je hormonen de baas

7 april 2017

Door: Natasja Bijl

Premenstrueel syndroom, hormonale migraine, menstruatiepijn, overgangsklachten, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen, steeds terugkerende vaginale infecties en tal van andere hormoonklachten hebben een groot effect op het dagelijks functioneren van vrouwen. In de reguliere geneeskunde grijpt men veelal naar medicijnen of de anticonceptiepil. Maar wat als je voor een natuurlijke aanpak kiest?

Hormonen spelen een belangrijke rol in vele fasen van het leven van vrouwen, maar veroorzaken ook veel klachten. Dat kan variëren van klachten die samengaan met hormoonveranderingen tijdens de menstruele cyclus, ziektes die beïnvloed worden door hormoonveranderingen, veranderingen vanwege het gebruik van hormonale anticonceptie of hormoonveranderingen tijdens zwangerschap en de plotselinge vermindering in de productie van het vrouwelijke hormoon door de overgang.

Er zijn nog veel misverstanden over het vrouwenlichaam en de werking van hormonen

De beginjaren
De menarche (eerste menstruatie) luidt voor veel jonge vrouwen een tijd in van hormonale schommelingen en emotionele momenten. Om dit de kop in te drukken schrijven veel artsen de pil voor. Dit biedt weliswaar hormonale stabiliteit, maar onderdrukt ook de natuurlijke flow van het lichaam.

www.vrouwenpoli.com

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.