Inzicht en overzicht

17 april 2017

Door: Brenda Dekkers

Wegwijs in één uur staat er in de rechterbovenhoek van de twaalf boekjes uit de AnkhHermes-serie Geneeswijzen in Nederland. En met circa 75 pagina’s zijn de twaalf boekjes over bijvoorbeeld antroposofische geneeskunde, homeopathie, voedingstherapie en manuele behandelwijzen inderdaad niet heel dik. Dankzij de heldere formuleringen en sprekende praktijkvoorbeelden bieden ze in korte tijd een goed beeld van de verschillende traditionele of complementaire geneeswijzen.

In de boekjes beschrijven medisch socioloog dr. Corwin Aakster (78) en klinisch epidemioloog en natuurgeneeskundige Fleur Kortekaas (48) op een duidelijke manier verschillende behandelwijzen (zie kader). Ze geven bovendien praktische informatie en adressen van onder andere patiëntenorganisaties en beroepsverenigingen. Belangrijk, vindt Fleur: ‘Voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke zorg is het moeilijk om betrouwbare en begrijpelijke informatie te vinden. Via deze reeks maken we deze kennis gemakkelijk toegankelijk.’

‘Complementaire behandelingen moeten gewoon bespreekbaar zijn.’

Praktisch en verhelderend
De serie boekjes is bedoeld voor mensen die al in behandeling zijn of een behandeling overwegen. Via de boekjes willen de auteurs patiënten sterken die hun gezondheid in eigen hand nemen.

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.

Meer informatie:
De boekjes uit de serie kosten € 9,99 per stuk (e-book € 3,49) en zijn onder andere verkrijgbaar via ankh-hermes.nl