Fit de herfst door!

6 oktober 2017

Door: Noortje van Deursen

Het is herfst en dat betekent dat er weer een ongenode gast op de loer ligt: verkoudheid. Want virussen vieren nu eenmaal graag feest bij lage temperaturen en een droge lucht. En omdat we vaker binnen zijn, besmetten we elkaar gemakkelijk. Om de verkoudheid buiten te houden, loont het de moeite om op je voeding te letten. Met deze eenvoudige tips kom jij fit de herfst door.

Ons immuunsysteem werkt voortdurend om het lichaam te beschermen tegen infecties, letsels en ziekten. Om optimaal te kunnen functioneren is het immuunsysteem afhankelijk van voldoende en gezonde voedingsstoffen. Een goede gezondheid begint daarom altijd met een uitgebalanceerd voedingspatroon. Toch is er een aantal vitaminen waar je, juist nu, extra op kunt letten.

Rol van vitamine C
Verschillende onderzoeken tonen aan dat je sneller van je verkoudheid af bent als je je voeding structureel aanvult met vitamine C. Voor mensen met lichamelijke stress (zoals marathonlopers) of een vitamine C tekort, kan het structureel nemen van extra vitamine C een verkoudheid helpen voorkomen. Een tekort komt overigens vaker voor dan je denkt. In een recente Duitse studie had bijna één op de vijf proefpersonen een tekort. Er werden zelfs ernstige tekorten gemeten bij 6 van de 178 proefpersonen.

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.