Jij bent je dier

12 april 2017

Door: Michael van Roon

Waarom lijken honden en hun baasjes zo vaak op elkaar? Hier is serieus wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. En onderzoekers ontdekten dat dit te maken heeft met een menselijke eigenschap. We kiezen onbewust een dier dat aan onszelf doet denken. Een huisdier nodigt uit om jezelf beter te leren kennen.

De geschiedenis van de relatie tussen mens en dier gaat heel lang terug. Al zo’n 15.000 jaar geleden maakten honden zich bijvoorbeeld nuttig door onze voorvaderen te helpen bij de jacht. Tegenwoordig houden huisdieren ons vooral gezelschap. Zij bieden ons affectie, onvoorwaardelijke liefde en gezelschap en wij geven hen hiervoor aandacht, verzorging en liefde terug.

De speciale relatie tussen mens en huisdier valt volgens de inzichten van de energetische geneeswijze voor een belangrijk deel te verklaren uit het feit dat er energetische verbindingen zijn tussen mens en dier. Een huisdier lijkt vaak op zijn baasje, maar ook andersom. Huisdieren en hun baasjes zitten met grote regelmaat op dezelfde energiefrequentie en zijn dezelfde levenslessen aan het leren. Ik kan daarom iedereen met een huisdier aanraden om zo nu en dan het gedrag van je huisdier te observeren en dit gedrag te vergelijken met je eigen leven. Dit wil ik graag illustreren met het verhaal van Peter en zijn kat Minoes.

www.derodute.nl

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.

Bron:
Michael M. Roy, J.S. Christenfeld Nicolas, De dogs resemble their owners, 2004