Een gezond leven begint in je hoofd

11 oktober 2017

Door: Anna Myrte Korteweg

Nienke Gottenbos, à la de Groene Vrouw, à la de Poepdokter werd vorig jaar met haar boek ‘De Poepdokter. Gezond van Mond tot Kont’ van de ene op de andere dag een gezondheidsberoemdheid. Zelf was ze al jaren bezig met natuurlijke gezondheid. Haar bevindingen deelt ze in boeken, blogs en seminars. Thuis vertelt Nienke openhartig over de geschiedenis van de Groene Vrouw en haar – zeer aanstekelijke – kijk op gezondheid.

Na een opleiding kruidengeneeskunde begon Nienke twaalf jaar geleden met het geven van workshops over kruiden. Dit was zo succesvol dat ze besloot om een ‘Centrum voor Moeder en Kind’ op te richten, waar natuurlijke gezondheid voor – zoals de naam het zegt – moeder en kind voorop stond. Ze verkocht er handgemaakte kruidenproducten, wasbare luiers en draagdoeken. Haar eerste zelfgemaakte zalf werd uit nood geboren: ‘Mijn zoon had als baby’tje een heel gevoelige huid. Hij kon zelfs niet tegen natuurlijke producten omdat daar etherische oliën in zaten. Ik maakte daarom voor hem mijn eerste product: een balsem met calendula, smeerwortel en wolvet. Dat begon zichzelf op de klassieke manier te verkopen. De buurvrouw wilde een potje, toen een moeder op school etc. Zo werd het merk ‘de Groene Vrouw’ geboren.’

Toegankelijke informatie
‘Ondanks dat er best veel natuurlijke merken waren, miste ik krachtige, zuivere producten. Neem calendulazalf van bekende merken. Daar zit maar tien procent calendula in. Ja hallo?! Waarom zo verdund? Hetzelfde gold voor de aangeboden kennis. Ik miste goede, toegankelijke informatie over voeding en gezondheid.

Wil je deze editie graag ontvangen? Bestel deze dan hier.

www.groenevrouw.nl