Wat vind ik leuk om te doen?

27 september 2016

Wat vind ik leuk om te doen?

Nog niet zo lang geleden werd ik door L’even benadert om een blog voor hen te gaan bijhouden. ‘Wat leuk!’ dacht ik. Maar ook spannend… Ik ben dan al wel een paar jaar actief op facebook. En plaats met regelmaat leuke stukjes op mijn site. Maar teksten schrijven die vervolgens op een website van een magazine worden gepubliceerd, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik durf mijzelf ook echt geen journalist te noemen. Het is voor mij dus een grote uitdaging om mezelf zo in de wereld te zetten. Toch ga ik die uitdaging graag aan en ben ook erg benieuwd naar jullie reacties!

Naast dat het schrijven voor publiek iets nieuws voor mij is, ben ik ook nog een groentje op het gebied van natuurlijk gezond zijn. Nog maar 3 maanden geleden heb ik mijn diploma voor natuurgeneeskunde behaald en ben nu dus officieel mijn praktijk gestart. Het is voor mij nog zoeken naar mijn weg in dit grote vakgebied: er is zo veel leuks te leren en zo veel moois te beleven!

Ik laat jullie daar graag deel van zijn. Ik wil jullie laten lezen over mooie natuurlijke behandelmethodes en inzicht geven in wat er zoal mogelijk is om jezelf op een natuurlijke manier mooi, sterk en gezond te voelen. Ook wil ik je graag gaan laten nadenken over wat nou werkelijk ziekte of gezondheid is. Het is mijn wens om niet te veel snelle oplossingen te geven, daarvan zijn er al genoeg te vinden op internet! Er kan heel veel algemeen gezegd worden over de normale mens en hoe die gezond is, maar ieder mens is uniek en absoluut niet normaal.

Ik ben ook niet normaal. De weg, die me naar de natuurgeneeskunde heeft gebracht, heeft vele bochten en bergen gezien. Voor het werk van mijn vader ben ik als kind al vaak verhuisd in Nederland, en het buitenland. Verhuizen brengt vele onzekerheden: nieuwe taal, nieuwe mensen en nieuwe omgangsregels. Wat er wel altijd was, was mijn familie, de huisdieren en de natuur. Daar heb ik me dan ook sterk mee verbonden. Als je mij vraagt naar mijn leuke herinneringen, zijn het vooral ook herinneringen van plekken in de natuur, zoals het klimmen in de bomen bij de kindergarten van mijn broertje, of het luieren met de kat in de tuin, of het vinden van beukennootjes tijdens een wandeling door de bossen. Later toen ik mijn huidige vriend, Rick, leerde kennen, was de natuur ook steeds een belangrijk element in onze relatie. Wij gingen wandelen of fietsen in de natuur. Hier konden wij tot rust komen, ontspannen en opladen!

Dat het contact met de natuur voor mij echt belangrijk is, werd mij duidelijk toen ik in 2011 met een burn-out vastliep in mijn studie voor International Leisure Manager (ILM).
Rick stelde mij opnieuw de vraag: ‘Wat vind jij leuk om te doen?’
ILM paste niet meer als antwoord, en de natuur, het contact met dieren en eerlijkheid kwam op de voorgrond te staan. Via het advies van mijn moeder kwam ik uit op natuurgeneeskunde. In de natuurgeneeskunde heb ik mijn passie gevonden. Hierin kan ik andere mensen oprecht helpen door het contact met de natuur en zichzelf te versterken. De studie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen te Arnhem heeft mij naast kennis en ervaring ook kracht en motivatie gegeven om steeds opnieuw mensen tot in de fijnste puntjes te leren kennen. Ik leerde om met een anamnese, lichaamsgerichte diagnostiek en iriscopie naar de geheimen en de boodschap van de ziekte te zoeken. Voeding, kruiden, Bach bloesems en lichaamsgerichte therapieën heb ik in Arnhem geleerd om in te zetten voor genezing.

De therapievorm waar ik nog het meest van gefascineerd ben, is de Animal Assisted Intervention: het doelgericht inzetten van dieren voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Om deze vorm van therapie te leren, ben ik anderhalf jaar lang steeds weer naar Duitsland gereisd. Hier heb ik aan het Institut für soziales lernen mit Tieren de theorie en praktijk geleerd van de positieve interactie tussen mens en dier. Als je het mij vraagt, is dit de mooiste manier om in contact te zijn met de natuur!

Ik neem jullie graag mee in mijn inzichten in natuurlijk gezond zijn!