De reis van mijn leven!

10 januari 2017

Door: Natasja Bijl

‘Natasja, neem voldoende warme kleding mee. Het is hier koud, vooral in de avond. Natas, ben je gevoelig voor geluid? Er zijn hier zwerfhonden die je uit je nachtrust kunnen houden. Neem oordopjes mee.’ Zo krijg ik dagelijks wat laatste tips van de andere kant van de wereld. Het is me wel duidelijk, ik ga naar een heel ander stuk aarde en de dag waarop mijn reis start, begint nu al aardig op te schieten. Een paar dagen nog.

De praktische invulling van twee weken Nepal is pinots vergeleken bij mijn gevoelsleven. Op goede momenten voel ik me hyper van opwinding. Ik heb er zin in! Op mindere momenten voel ik me schuldig omdat ik alles en iedereen achterlaat, en wil ik opeens moederen in plaats van backpacken. ‘Wat is het probleem?’ vraagt mijn zoon van veertien. ‘Je bent hier altijd en nu heb je even wat dagen voor jezelf.’ De lieve schat heeft gelijk. Ik moet gaan en durven genieten. Dat innemen van ruimte, tijd en plezier puur voor mezelf is waarschijnlijk al een reis op zich.

Ik kijk naar mijn koffer. Een extra fleecedeken, thermo ondergoed en oordopjes tegen de wilde honden. Nog even en dan ga ik. Het avontuur tegemoet!