Meisjes van 50!

19 juni 2017

Door: Natasja Bijl

Ik ben gestrand op Weesp. Ik strand altijd wel ergens, maar dit keer vind ik het niet erg, want de zon schijnt en er staat een bankje. Een vrouw komt naast me zitten. Ze heeft kletsnat achterovergekamd haar en ruikt naar douchefris.

‘Mijn man komt me zo halen,’ zegt ze.

‘De mijne ook.’ We raken aan de praat. De vrouw heeft zojuist meegedaan aan een hardloopwedstrijd. Veertig kilometer door weilanden en langs kanalen.
‘Heerlijk was het,’ zegt ze. ‘Ik hield als klein meisje al zo van hollen en toen ik vijftig werd en mijn kinderen de deur uit waren, heb ik het weer opgepakt.’
Ik kijk naar haar, ze straalt!
Er klinkt getoeter. ‘O, daar zal je hem hebben.’ Ze steekt haar hand in de lucht, pakt haar sporttas en staat op. ‘Wist je trouwens dat ik heel klein begonnen ben?’ vertelt ze nog snel. ‘Samen met een buurvrouw blokjes om de straat, op geleende schoenen en met een eierwekker in mijn hand.’

‘Met een eierwekker. Hahaha. Fantastisch!’ Ik lach en zwaai haar na en zelfs als ze allang naast haar man in de auto zit, zwaaien we nog steeds.

Daaag meisje van 50! Bedankt voor het delen van je droom en jouw leuke verhaal over dat wat nu groot is, ooit klein begon.. stap voor stap…