Het beste geschenk

29 november 2016

December is de maand van gezelligheid. Tijdens de feestdagen komen we bij elkaar en vieren we elkaars gezelschap. Met surprises, gedichten en geschenken sluiten we een jaar af en geven we blijk van de liefde die we voor elkaar voelen en delen.

December is ook een maand van depressie. Het is een van de meest donkere maanden van het jaar. En juist het massaal vieren van de liefde voor elkaar, stuit op pijn, jaloezie en verdriet. Want misschien heb je juist dit jaar de liefde van je leven verloren? Of hunker je al jaren naar genegenheid en hebben de relaties jou ook dit jaar weer pijn in je hart opgeleverd? Of misschien lijkt je leven wel helemaal perfect, maar is er in deze tijd van het jaar toch een leeg gevoel dat overheerst? Een leegte die alle materiele geschenken op de hele wereld niet kunnen vullen.

Wat de meesten van ons in december echt wensen, is oprechte aandacht. Dat iemand je in de ogen kijkt en jou volledig ziet. Dat je partner luistert en vragen stelt vanuit interesse naar jou en wat jouw beweegt. Dat je zus volledig aanwezig is en niet iedere vijf minuten op haar smartphone kijkt of er nog nieuwe berichten zijn van al die andere mensen met wie ze een soort van connectie in stand probeert te houden.

Van alle mooie cadeaus die we elkaar kunnen geven, is het beste geschenk elkaars nabijheid en het contact vanuit je hart.

Ik wens jullie hartverwarmende feestdagen en een mooi begin van het nieuwe jaar!

Liefs, Esra